20171129_-_183252_-_CDA_Peter_kranenburg-bewerkt-2

Peter Kranenburg


Functies:

Raadslid; Vice-voorzitter

Commissie:

Financien, bestuurlijke zaken, economische zaken en sportVoor Doorn

Ik ben 49 jaar en opgegroeid in Doorn. Net als zovelen ben ik op mijn 18e gaan studeren, bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In totaal heb ik 7 jaar in Rotterdam gewoond en 12 jaar in Utrecht. Vanaf 2008 wonen mijn vrouw en ik weer in Doorn.

Sinds 1995 ben ik ondernemer en heb ik een internationaal loopbaanadviesbureau in Amsterdam. Wij richten ons op multinationals een coachen partners van expatriates bij het vinden van een baan in het buitenland. Daar heb ik zelfs een boek over geschreven “Wereldwijd werken”. Daarnaast ben ik sinds 2014 bestuurslid van de Oranjevereniging Doorn en organiseer ik jaarlijks Koningsdag op het park van Museum Huis Doorn.

De overheid is er voor de burger en niet andersom

Het CDA staat voor mij voor een kleine overheid en een sterke samenleving. De overheid is er voor de burger en niet andersom. En als ik iets in deze gemeente zou willen verbeteren is dat het tegengaan van verspilling van het belastinggeld van onze inwoners aan onnodige en grootse plannen en projecten.

Het CDA is dé Sportpartij

Als geboren Doornaar wil ik mij blijvend inzetten voor ons dorp. Daarnaast ben ik al jaren bestuurlijk actief voor de sport op de Heuvelrug en wil ik mij sterk maken voor onze sportclubs en de verenigingen. De sportclubs in onze gemeente zijn één van de belangrijkste bindmiddelen in de dorpen. Bijna 20.000 inwoners en 85% van de jongeren zijn lid van een sportclub, en de belangen van die sporters en de clubs zijn bij mij in goede handen. Voorheen was ik voorzitter van de sportkoepel HSI (Heuvelrug Sport Initiatief) de belangenbehartiger van de aangesloten sportclubs. Namens het CDA wil ik mij blijven inzetten voor het versterken van onze sportclubs, zodat ze op eigen benen kunnen staan. Dat betekent minder regels en meer mogelijkheden voor de clubs om hun accommodatie multifunctioneel te kunnen gebruiken.

Ik zet mij in voor:

- sportclubs en sportaccommodaties

- ondernemers

- woningbouw op de Marinierskazerne met behoud van de beeldbepalende mariniersgebouwen

- sluitende gemeentelijke begroting, met een transparante boekhouding

- een kleinere maar betere gemeentelijke organisatie 

- lagere belastingen

- monumenten

- lokale evenementen, verenigingen en vrijwiligersContactgegevens

LinkedIn

Doorn

0343 711022