Chantal_web_bl_lucht

nieuws

Column Chantal Broekhuis

18 januari 2018

Van betekenis voor een ander

"Het beste gevoel van de wereld is dat je van betekenis bent voor een ander.” Dit is mijn levensmotto. Of dit nu komt doordat ik als kind bij mijn alleenstaande moeder ben opgegroeid,  waardoor ik weet hoe belangrijk een goed sociaal vangnet is. Of dat het nu komt door mijn bureaucratische ervaringen in mijn werk als bouwprojectmanager, grond en vastgoed adviseur en nu als teamleider onderwijshuisvesting van een schoolbestuur. Zo kwam het dat ik via de politieke weg de wereld een stukje beter wilde maken.

Kan je dan van betekenis zijn voor een ander in de politiek? Onlangs vertelde iemand mij dat hij maar weinig mensen in de politiek kende die echt vanuit die drijfveer acteerde. Ik weet niet of dat zo is. Maar als ik terug kijk naar mijn politieke werk en de stemmingsrondes van het CDA  in de gemeenteraad, dan kan je wel degelijk van betekenis zijn voor anderen.

 

Ieder mens in ieder dorp telt

 

Zo hebben we gepleit voor zorg dicht bij mensen. Op dit moment wordt zorg op maat geregeld, in ieder dorp, dankzij de Sociale dorpsteams. We hebben we gestemd voor een goed minimabeleid (120 % bijstandsnorm) die structureel gewaarborgd is in de gemeentelijke begroting. We hebben gezorgd voor de verbetering van het onderhoud van de openbare ruimte wat ook extra participatiebanen opleverde. En we hebben gezorgd voor een Woonvisie waar niet alleen sociale en dure woningen een plek hebben gekregen maar ook woningen voor het middensegment. Want ieder mens in ieder dorp telt.

Ook hebben we ervoor gezorgd dat de schoolgebouwen in de Utrechtse Heuvelrug duurzaam worden vervangen door renovatie of nieuwbouw, bijna energieneutraal.  Waar kan je beter leren duurzaam te denken en te doen dan op school? En we hebben met de nodige inzet de stijging van de Onroerend Zaak Belasting beperkt. Waarbij we strak hebben gestuurd op een ranke en slanke gemeentelijke organisatie en een gezonde financiële huishouding.

Het is maar een greep in uit de stemrondes van het CDA in de gemeenteraad. We lopen er niet altijd mee te koop. Maar het is waar “Het beste gevoel van de wereld is dat je van betekenis bent voor een ander".

 

Chantal Broekhuis

Fractievoorzitter en lijststrekker voor het CDA Utrechtse Heuvelrug

[deze column verscheen eerder in De Nieuwsbode van 17 januari 2018]

 

Twitter

CDAHeuvelrug

Hier het verkiezingsprogramma van CDA Provincie Utrecht “Nu bouwen aan Utrecht”. Met belangrijke focuspunten voor jou en mij zoals: - Wonen voor starters en ouderen. -... https://cdaprovincieutrecht.nl/uploads/utrecht/Verkiezingsprogramma__PS_2019_web_versie.pdf

CDAHeuvelrug

@ErikvanB1 @RobJorg1 @gem_heuvelrug @D66Heuvelrug @hveldhuizen We hebben met elkaar de zorg voor mensen in onze gemeente voorop gesteld. Je kent de opgave die we hier met elkaar hebben. Scherpe keuzes voor een duurzame toekomst. En de ondernemers begrijpen dat.

Agenda

Geen items beschikbaar.