CDA_Logo_cirkel

nieuws

CDA-wethouder Henk Veldhuizen verlaat de gemeentepolitiek van Utrechtse Heuvelrug

15 mei 2018

Henk Veldhuizen heeft vandaag, maandag 14 mei 2018 in een persverklaring van de gemeente Utrechtse Heuvelrug laten weten dat hij ervoor heeft gekozen om de komende raadsperiode niet verder te gaan als raadslid voor het CDA. Hoewel het bestuur het betreurt dat de nummer 2 van onze kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn raadszetel niet zal invullen, hebben wij er respect voor dat Henk, die duidelijk heeft laten blijken dat hij een tweede termijn als wethouder ambieert, andere ambities heeft nu dit wethouderschap politiek niet mogelijk is gebleken.

Henk Veldhuizen heeft zich als voorzitter van de CDA-fractie in de periode 2010-2014 op uitstekende wijze gekweten van zijn taak. Als oppositieleider was dat geen eenvoudige en vaak ondankbare opgave. Maar hij wist zichzelf en ‘zijn mensen’ toch telkens weer te motiveren.

In 2014 kwam het CDA weer in het college en werd Henk Veldhuizen onze wethouder. Henk heeft zich met hart en ziel ingezet voor zijn verantwoordelijkheden. Hij is daarbij ook controversiële beslissingen niet uit de weg gegaan. Als bestuur van CDA Utrechtse Heuvelrug hebben wij groot respect voor de wijze waarop hij de belangen van de gemeente, de dorpen en de inwoners heeft gediend.

Henk, we zullen je kennis, je ervaring, je inzet en je aanstekelijke optimisme missen.

Namens het bestuur,

Karin Sommer

Twitter

CDAHeuvelrug

De CDA fractie is ervan geschrokken dat het college in het openbaar onderwerpen heeft besproken in de trein op weg naar het VNG congres in Maastricht. Het CDA wil z.s.m. van het college horen wat er nu wel en niet in het openbaar is gezegd.

CDAHeuvelrug

Mooi dat in het raadsprogramma @gem_heuvelrug meer ruimte is opgenomen voor biodiversiteit ? https://twitter.com/wnfnederland/status/998901245669789696

Agenda

Geen items beschikbaar.